Min Ludwig - vilken kämpe!!!

Var och hälsade på mitt lilla hjärta idag, han blir bättre och bättre säger "dom"...
Men de skyndar väldigt långsamt.
Klart...de får ta den tid de tar...
är så glad att vara din Mamma, jag är så stolt över dig min minsting <3 <3
Puss på dig min minsting!!! ♥

Får man gråta nu?

Nej, för alla barn är vakna.
Får väl gråta på natten som vanligt.
När ska de här bli bra.
När ska vi funka som en familj.
Vi som skulle vara långlediga ihop.
Hoppas att de här var den värsta julen ever.
De som skulle bli en första i huset tillsammans :(
Suck...

Förlossningsberättelse nr.2

...Från några veckor tillbaka hade jag fått reda på att jag fått Graviditetsdiabetes...

Vilket jag också kände i min kropp.

Kändes som en bergodalbana i både huvudet och kroppen ibland, inte bara den här vanliga dödströttheten, nej..utan de var något mera jag kände.

Fick gå till diabetesmottagningen på sös, träffa en jätte bra omtalad diabetesläkare, Dr Nils Adner
Har var 60plus, och talade med raka rör och visste precis vad han talade om.

Han tyckte att man skulle sättaigång mig för att mina värden var inte bra, alt att man skulle påbörja en inculinbehandling.

Men eftersom Philip kom 2 veckor i förväg och att Bebis är klar redan i gravid vecka 36, finns de väl inget att vänta på? Tyckte han, och jag med så klart, eftersom jag mådde lite sämre än vanligt.

Den Första November kl 13 fick jag tid på sös igen...

för en läkarunderökning + att diabetsläkaren var med..de var då..de skulle beslutas, Inculin eller Igångsättning?

Jag väntade och väntade...väntade och vänatde...de var stora förseningar...

Jag som skulle hämta Philip senast kl 15..

Tillslut var klockan strax efter 14 och jag började bli lite smått stressad..

Kom då på att far min jobbat natt, och ringde snabbt honom och frågade om han kunde hämta philip från dagis..Super pappa man har som alltid ställer upp i sista sekund <3

Hämtningen var fixad och jag kände mig mindre stressad...
Halv 3 tog dom emot mig..

..
...

....

Dom gick ut efter undersökningen och diskuterade...

....

...

..

-Emma, nu åker du hem och vilar och så kommer du tillbaka i morgon runt lunchtid, så tar vi och skriver in dig på förlossningen, för du ska bli igångsatt!!!

JAAA!!! Ingen var lyckligare än jag...

Ringde Ronny Dirket, sa att i morgon blire inge jobb för din del för vi ska in och föda barn :))

Tog bilen från sös, tänkte i bilen..började förbereda mig på vad som skulle med och hur jag ville att de skulle gå till.. Tänkte att...Ronny&Jag behöver nog lite energi, så stannade förbi maxi för att köpa lite energidryck och snacks osv.. Men han inte längre än att stå i kön till kundtjänst och jag känner hur de rinner i hela min kropp.. De lixom sipprade mellan benen.. och sen slutade de.. sen gick jag ett steg till och tänkte..Men gud, kan jag inte hålla tätt.. vad är det som händer?


Nu var klockan runt 15:00

Jag gick tillbaka till bilen, körde hem, för jag tänkte nått är fel. Hade ju inte en tankte på att de kunde vara fostervattnet som gått, för jag hade ju precis för en halvtimma sen blivit undersökt.

Kommer hem, i dörren står min pappa påklädd för att gå hem med hunden, jag hade ju ringt honom när jag åkte från sjukan och sa att jag var på väg hem.
Jag fick panik, jag sa till pappa, kan du skanna en stund jag måste bara duscha va mig. Han stannade. Hoppade in på lilla toan vi har precis innanför dörren. Ställde mig i duschen, och de lixom små rann lite längs benen. Jag ropade på pappa och sa; jag tror mitt vatten har gått kan du hämta handukar, han kom med en hel drös, jag skrattade och sa; men de kommer ju inte så mycke...Han sa; men hur ska jag veta.. haha så skrattade vi..
Han blev alltså kvar..jag visste ju inte när jag skulle få värkar eller vad som skulle hända.. Jag ringde förlossningen och sa att jag tror vattnet gått.. Dom frågade vad de var för färg, och jag sa att jag inte vet..Tyckte det var så svårt att se.. Sen kom de ju inte mycke bara lite.. Min tanke var igen...kan de verkligen ha varit vattnet som gått eller har jag fått kraftiga flytningar eller vad de nu var? Förlossningen sa iaf, har du itne börjat få verkar så stanna hemma, Ring om 2 timmar, för vi vill då iaf att du kommer in och blir undersökt..
Ringde Ronny, han kom hem direkt från jobbet så klart..

15:30 Jag satte mig i soffan på en handduk, små pratade lite med mamma som också hade kommit ner

16:00 Kom Ronny hem med andan i halsen, -Så ska vi åka nu? Nej skulle ringa vid 17 igen om inte värkarna har kommit igång, varav Ronny säger...men varför ringer du mig då, då kunde jag ju ha jobbat klart.. Haha (Ett tecken på att man känner lite lite stressad eller) Varav mitt svar blev; -Men jag har väl ingenaning om, om värkarna kommer nu eller ikväll..

17:00 ringer jag tillbaka till förlossningen.. Har fortfarande inte fått några värkar, Vi får en tid 18:30 på förlossningen för att bli undersökta
17:30 Börjar vi känna oss hungriga, (Min Mamma&Pappa och barnen satt och åt hemma) Vi drog Gyllenem'et på väg in till förlossningen.

18:30 Släpper dom in oss på förlossningen, vi får rum nr 10...och jag blir undersökt..Usch gynundersökningar som är så hemska, tycker jag..Och inte mindre hemsk blir det av att man får en trött grinig 'gammal' barnmorska som snart ska gå hem för dagen...Usch henne glömmer jag aldrig!
Nej, det är svårt att se om de är vattnet som har gått..gör så här, att ni går ner på stan tar en fika eller nått och så väntar vi, och ser om det är något som händer.. så 18:53 går vi därifrån

19:12 Är vi nere på Pressbyrån i Entren när de börjar hugga i "mensmagen" JAPP de var första värken, jätte kraftig. Dom kom tätt ändå från början. Tog oss ja...en halvtimma att gå tillbaka från Entren till förlossningen, innevägen. De som norlamt tar fem minuter. Hängde på Ronnys axlar och han masserade min svank igenom alla värkar. Nu förstod nog alla, både jag, Ronny och Bm, att det var nog vattnet som hade gått tidigare.

20:00 Allt gick så fort, från förska värken och nu Öppen 5cm ..Kommer ihåg att jag ringde och pratade med Mamma nu och sa att de gör väldigt ont, hon väntade i två värkar, innan vi la på. Sa till Bm att jag önskade EDA

Hon beställde de på en gång

20:24 Får jag EDAn inkopplad, men så ska den ju...ja prövas innan man får dosen osv... så den har träffat rätt så inte hela benen domnar bort och så.

LUSTGASEN ANVÄNDE JAG SÅ FORT VI KOM TILLBAKA TILL RUMMET, DEN VAR EN STOR HJÄLP FÖR MIG I VÄRKARBETET.

21:11 Får jag en engångdos av Epidralen, jag som hade önskat pump..men dom sa att de inte hinns med.
Klart fostervatten kommer nu, i massor och jag är öppen 10cm

21:28 Får jag den här panikkänslan, den som jag alltid får när jag känner att jag inte kan styra över situationen. De här går för fort jag hinner inte med, jag hinner inte plnadera osv...
Jag vill bara få ut H*N nu!

21:31 Börjar jag krysta

Känner att värken avtar i en krystning, så tar en pause på ca 1 minut, sen krystar på igen

21:42 Föds en liten 'Tuss'. Jag frågade vad det blev för kön och Bm sa de får du titta efter själv :) En helt perfekt liten kille, som kom upp på mammas bröst direkt.

Ingen var lyckligare än Jag & Ronny just då, så klart.. Vilken underbar känsla, tänk att man fick känna den känslan två gånger.. Lika mycke kärlek då som nu!! ♥

SummanavMINkardemumma blev: Snabb förlossning, från första värken tog de 2,5 timma så var han ute.
Upplevde att de gick lätt att krysta
Ingen bristning

Bättre förlossning än så här kunde jag inte tänka mig! Men tänk att alla förlossningar är så sjukt olika. Trodde inte att de kunde gå snabbare o bättre än vad de gjorde med Philip, men shyyy fick jag, de kunde de visst!

Du är så fin, helt lagom lång (54cm) & perfekt tung (3720g)


Hälsa på på sös idag

Kom och tänka på en sak. Varför är det oftas alltid mamman som ligger inne med barnen? Om barnet blir inlagt på sjukhus. Det är så självklart. I mitt och Ronnys fall var de inte alls så klart att de var jag som skulle stanna. Tvärtom, Ronny blev de självklara valet för oss. Han var den som var mest lugn och jag kände att de var bäst för Ludde, att känna lugn och trygghet. Jag blev så otroligt upprörd. Över allt som hänt.
På att inte kunna känna och tänka så här efteråt (och då menar jag att den mest kritiska tiden är över) Hoppas vi på iaf, var de att han hade RS virus redan från början? Varför visade de inte sig förens vi bytte avdelning på sös? Kan de vara så att man inte behandlade RS Viruset i tid att de ledde till oxå då en Lunginflammation? Ja många tankar som snurrar i huvudet.
Och det finns inga försäkrningar som täcker vårt fall. Han är för liten för att den vanliga "Sjukdomsförsäkrningen" har kunat träda ikraft och så täcker "gravidförsökringen" upp till han är 6 månader men inte på sjudom, bara på Liv/invaliditet. Jaja..vad är de..när de handlar om att få må bra. Men hade iaf varit lite plåster på såren i allt de hela. Många dyra utgifter har de varit hittills.

 Har tagit bilder på Ludde så klart, men vill inte riktigt dela med mig av dom här, blir till familjealbumet sen.
Han ser så "hemsk" ut med masken på. Därför var de så skönt att få se honom idag utan. I hela 14 minuter klarade han av att andas i de fria, så de går frammåt, sakta men säkert, vilken liten kämpe vi har!
 
Philip somna ovaggad ikväll, så jag och tjejrna har precis sett klart filmen modig. Den var helt ok, för att vara en barnfilm ;))
Nu sitter jag och pillar på min nya telefon, HTC ONE X ... än så länge är jag sjukt nöjd med den, och tjejerna är jätte avundsjuka på den ... Men dom ska bara veta vad som ligger och väntar på dom under granen.. Den där Nyårstomten, kommer med klappar när hela familjen är samlade och friska, om de blir i år? Kan jag inte säga nu.. men den som väntar på något gott...

Förhoppningsvis kommer han hem innan året är slut!!!!


Nytt till liten

Ludwigs nya stol som väntar på honom när han kommer hem från sjukhuset <3

Julhelgen


Bästa Julklappen

Tack snälla Mor & Far

Sjukstuga

Nu är de inte bara sjukstuga på sjukhuset utan nu har Philip och jag sjukstuga här hemma.
Blir inte mycke gjort för våran del. Idag var vi hemma hela dagen, Philip väckte mig vid 10, skönt med sovmorgon, han somnade ju vid 21 kvällen innan (vanligtvis brukar han sova 19) Så de var skönt med den sovmorronen.
Idag har vi Kollat på bilar filmen, kollar på bilarfilmen & kollat på bilarfilmen...typ hehe
Den går på repit här hemma, han blir tokig när den tar slut så.. fick vara på hela dagen.
Ludwig & Ronny är kvar på sjukhuset, han verkar vara lite piggare tycker ronny, han gav ett smile igår mot pappa :)) Då blir man glad i hjärtat. Men han behöver fortfarande andas med mask..fast igår koppla dom bort droppet, de behövs inte nu när han fått behålla lite modersmjölksersättning :)) Min starka lilla mini, saknar dig så mycke så jag spricker!!!
Ingen mat ville han ha idag men "pipps" (chips) gick de ner än massa, o glass o godis o dricka.. Jaja fick blir en sån dag, huvudsaken är ju att han får i sig nått <3

En inte helt vanlig julafton

Det gick att ha en Julafton på två håll. Vilken tur att jag har sån underbar familj!!!!! <3
Tack snälla...
Dagen började med att Philip väckte mig och skrek,.......Mammma titta RORRI!!!! (är en racerbil som går på tv)
Tomtenissarna hade lämnat ett paket på hans rum i natt, och de öppnade han innan jag vaknat och sen kom bärandes på den stora bilen in till våran säng :) Härlig känsla!! hihi.. OTUR var väl då att den inte funkar :( Måste byta den i morgon. SVängde förbi rusta där vi köpte den och kollade idag, men alla var slut :(( Åhhh tänk om den är de överalt.. då blire världskrig här.. Han är i en sån bilperiod nu så de går inte att komma hem utan en hel RORRI

God VIT Jul önkar jag er mina vänner då. =) Alltså menas de med; Massa vit snö men utan Alkohol och vitt pulver :)
Syster fick permis idag från sin avdelning hon ligger inne på avgiftning på :) Så hon kom idag, mysigt!!
Philip somnade vid 12 idag, när min mamma o pappa kom. Då åkte jag och mamma upp och hälsade på Ludwig o Ronny, gav en Julklapp. Ronny fick en ny tele av mam o pap :) Och av mig ett par jeans och en tröja och kallingar ;)) hehe de vanliga. Men han behövde ju de!!! ;))
Ludwig fick av mig och Ronny en Speldosa.... som spelar den klassiska
"

Hush, little baby, don't say a word,
Mama's going to buy you a mockingbird.

If that mockingbird won't sing, Mama's going to buy you a diamond ring.

If that diamond ring turns brass, Mama's going to buy you a looking glass.

If that looking glass gets broke,
Mama's going to buy you a billy goat.

If that billy goat won't pull,
Mama's going to buy you a cart and bull.

If that cart and bull turn over,
Mama's going to buy you a dog named Rover.

If that dog named Rover won't bark,
Mama's going to buy you a horse and cart.

If that horse and cart fall down,
You'll still be the sweetest little baby in town.

So hush little baby, don't you cry,
Daddy loves you and so do I.
"

 

Tycker den är så fin!

Åkte och hämtade syster min, plocka upp Barnens Farbror och Farmor Och hem till oss.
Titta Kalle, som vanligt
Åt julmiddag, som vanligt
Tomten kom, som vanligt
Åkte och lämnade syster min
Åkte förbi sös och överrasskade ronny med julmat, och snoosade lite på min lilla bebis!!!

Jag är så rädd, så rädd just nu... Har aldrig varit så rädd i hela mitt liv.Är så rädd för att det här inte ska gå bra. Är så rädd. Drömmer mardrömmar, dom få timmarna jag kan sova. Det är nog inte så kontsigt.

Dom har sett han han har lite Lunginflammation (tror dom) Så han får lite antibiotika nu. Men blir han inte bättre i andningen tills i mogron, så måste han åka ambulanstransport till Astrid Lindgrens. Där är dom tycligen ännu bättre barnläkare. Som dom på sös säger själva. Bara hoppas att mammas starka lilla klla klarar de här nu!!!

 

 

 

 

God Jul

Julen, blev inte riktigt som vi hade tänkt oss iår.
Sen i Torsdags har Ludwig legat inne på sjukhus. Ronny är det som är där med honom.
Han har svårt att andas & får inte behålla någon mat.
Han sondmatas och får hjälp att andas med syre.
Varannan timma får han andas in adrenalin som ska hjälpa till att "lösa upp slemmet" i lungorna.
Han har röntgas för Lunginflammation, men det var de inte. Testats för RS Virus, och de var det inte heller. Tetsats för massa olika...men dom vet inte varför han mår som han mår.
Det är jobbigt att inte veta. Det är jobbigt att se honom med alla slangar.
Det är jobbigt att han inte visar tecken på att bli bättre.
Han spyr upp även sondmatningen. Han prövade att äta från flaskan idag, men han har ingen ork att äta. Sover est hela tiden. Men idag när jag kom var han vaken en liten liten stund :)) Då blev mamma glad, att se sitt lilla hjärta titta på mig :)
Jag kan inte sova. Har inte kunnat sova många timmar sen i Torsdags. Ännu mindre Ronny som är där med honom. Åh snälla Tomten...Jag önskar mig och mina kära, att vi får vara friska!!!!!!!
Jag lider så av att se mitt lilla hjärta må så dåligt! Hoppas de vänder nu!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 
 
 
 

Julpyssel - Hemma

 

snökaos

 
Här kommer våra snö kaos bilder, vi har inte gjort mycke idag, bara varit inne och busat hela dagen!
 
 

Ta vara på tiden

Visserligen har Ronny jobbat hela tiden. Så är nog de som känns. Att man är ensam med två små.
Sen var Philip hemma från Dagis idag, ingen ide att ge sig ut.
 
Här är mina små hjärtans fossingar, än så länge är dom små och söta, man får passa på att gosa nu och inte med ett par illaluktande 45or om ett par år ;)) hihi
 

Insnöade

Vi gjorde ett försök till att komma till dagis idag men nej, kom upp för backen och sen valde jag att vända.. bilar stod fast överallt.. höll knappt på att komma hem igen.. liten lätt panik känsla när man har två barn i bilen, men peppar peppar de gick bra..
Blir en dag hemma idag då!

RSS 2.0