SWEBOWL - veckans profil

En vinnare på första försöket
Veckans profil svävar på rosa små moln efter att ha spelat vunnit sin allra första tävling. De senaste två veckorna har överträffat alla förväntningar en 20-åring, som endast spelat bowling på allvar i 1,5 år, kunnat ha på sina nya idrott.

2008-02-28
En vinnare på första försöket

Veckans profil, med Jonas Brändström

Emma Löfström , AIK, blev en vinnare
på sitt första försök i en stegfinal. 
                          Foto: Jonas Brändström

Att en seger för en idrottare betyder mycket är ingen överdrift.

För Emma Löfström innebar vinsten i HCP-klassen i Eva-turneringen 2008 mycket mer än hon själv kunde ana.  Det blev också en serie på 265 poäng vilket var lika med nytt personligt rekord.
- Jag kunde inte i min vildaste fantasi gissa vilken uppståndelse det skulle bli. Den senaste veckan har jag verkligen svävat på små rosa moln, säger en glad 20-årig bowlingtjej, som faktiskt bara spelat med egna klot i 1,5 år.

Mängder med gratulationer
Efter segern har massor med människor ringt och gratulerat henne. Emma har blivit hett eftertraktad på spelarmarknaden och flera klubbar har hört av sig med förfrågningar. Under en träningskväll förra veckan fick Emma också en stor överraskning av sin klubb AIK.
- Herrarna och damerna hade gemensam träning när alla plötsligt slutade upp med att spela. AIK ville gratulera mig och de gav mig både blommor och ett diplom vilket var otroligt kul.
Emma har också bjudits in att delta med fri start i den nalkande Super Six-deltävlingen Djurgårdens Internordiska i Vårby bowlinghall.

Trivs i AIK
Men vem är då detta nya stjärnskott som i sin allra första större tävling lyckades vinna hem en segercheck på 7 000 kr?
Emma Löfström började spela bowling i division 2-klubben Team Selma i Brandbergen. Inför årets säsong lades dock föreningen ner och Emma valde att gå till seriekonkurrenten AIK- ett val hon är mycket nöjd med idag.
- Jag trivs utmärkt i AIK samtidigt som det gått bra både för mig och för laget. Vi ligger tvåa i vår serie och ska kvala upp till ettan, vilket känns oerhört inspirerande, förklarar Emma. 

Valde bowling före handboll
För inte länge sedan spelade Emma handboll på elitnivå i Hammarby och hon har varit med om att spela SM-final. I familjen finns starka bowlinggener i form av pappa Stefan "Lövet" Löfström i Stureby BK. Emma berättar att hon ofta följt med pappa till bowlinghallen och att hon ett tag spelade både handboll och bowling.
- Men det var svårt att träna handboll på tider som passade mig, vilket jag kunde med bowlingen, och det blev avgörande för att jag tillslut valde att satsa allt på bowlingen.

Proppen ur efter nyår
I höstas drog Emma igång på allvar med träningar nästan varje dag, men hur mycket hon än kämpade hände inte mycket i poängprotokollen. Hon stod kvar på samma snitt som innan.
- Jag var ganska frustrerad att jag inte blev bättre. När juluppehållet kom valde jag att hålla upp med spelet helt och när säsongen startade om var det som att resultatet av all träning jag hade lagt ner kom.
Snittet har ökat med 20-30 poäng per serie och i Stockholmmästerskapet lyckades Emma nästan ända fram med en andra plats.

Stilstudie på en koncentrerad
Emma under finalen i
Eva-turnerningen.
                Foto: Jonas Brändström

Målmedveten träning
Idag tränar Emma 3-4 gånger i veckan, varav en kväll vigs för den gemensamma klubbträningen. Övriga kvällar tränar hon själv och bowlingspelet varvas med fysisk träning för att förbättra koncentrationsförmågan. Ibland passar Emma också på att tjuvlyssna när pappas Stureby BK har teorilektioner.
- Bowling är i många fall en lagsport, men det är också en mycket individuell sport om man vill utvecklas. Emma anser är att det är viktigt att det finns en inre vilja att bli bra och att det krävs en hel del egna vägar för att komma framåt.
- När jag spelat själv har jag mycket på mitt spärrspel för det är en viktig grund, strikarna kommer sedan förr eller senare, förklarar Emma som har ett långsiktigt mål med att bli bland de bästa och även få möjlighet att spela SM-finaler precis i handboll.

Inte bli sist
Nästa stora utmaning blir alltså Djurgårdens Internordiska. Men Emma vill inte sätta upp för höga mål med allra första start i en Super Six.
- Det kommer nog kännas lite pirrigt och mitt mål är att jag i alla fall inte ska bli sist, förklarar Emma och skrattar.
Annars är det just nerven med att spela bowling som Emma gillar.
- Jag älskar sporter med pressade situationer. Finalen i Eva-turneringen var dock mycket värre än jag kunnat föreställa mig och jag nästan skakade inför varje slag.

Efterlyser fler jämnåriga
Det Emma önskar just nu är fler aktiva bowlingspelare i hennes egen ålder. Efter Eva-turneringen är Emma ett levande bevis på att det inte alls är ett måste att börja spela redan innan tonåren för att lyckas - så till alla er 20-30 åringar som tycker bowling verkar kul - gå med i en bowlingklubb, köp ett eget klot och inom något år kanske också ni gör en Emma och spelar hem er första segercheck.




****************************************************************************************************
Jonas..... säger:

Hmmm..

Jonas..... säger:

Näää.. Ser antagligen rätt kul/konstigt ut när jag spelar oxå.....

Jonas..... säger:

Eller vaddå oxå....

Jonas..... säger:

Du har en bra stil...

Jonas..... säger:

Men jag bjuder på det....

Jonas..... säger:

Så länge jag snittar över 200 så....

jeg like deg säger:

haha okej bra.

Jonas..... säger:

Njae.. Men snart så...

jeg like deg säger:

undrar hur jag ser ut då ? om jag ser ut så här nu och snittar på 190 haha
image88
BILDEN dom diskuterades ;)


Nytt jobb

Nu är jag på jakt efter nytt jobb !! Bara att hjota till den som vet något som skulle kunna passa mig :)
Idag har jag bara suttit vid datorn och sökt lite jobb, samt pratat med några arbetsgivare!
Ikväll ska jag åka och träna lite bowling.. sen så ska jag in och kolla på min intervju på swebowl :) spännande!

Aik dam kommer alltid att finnas i mitt hjärta..
image87

Intervju igen!!

Hejsan ikväll ringde jonas från Swebowl.. och ville göra ännu en intervju om mig.. som veckans profil :) kul..
kommer att publiceras på www.swebowl.com på onsdags-kväll!
mer info kommer..

vinsten                       uppvärming              pappa                       på banan                   i hallen                   pappa&farbror
image86
Tre av kloten är mina ;)

Jag ska hålla kvar, den känsla jag har ..

Nu har jag spelat min första stegfinals tävling och jag vann!
helt sjukt..helt chockad.. kommer sova gott ikväll och vakna med ett smile på läpparna :)
7000kr vann jag men det bästa var att få vinna :) den känslan ojoj :)  lite bilder från spel och efter ..
image67

Det här var det bästa jag har varit med om inom bowling.. Var sjukt roligt att få vinna.. Går inte att beskriva med ord. tack till alla som stöttade mig :) ni gjorde min dag till den bästa någonsin ...

man kan se finalen och intervjuer på www.bowlstream.tv eller läsa på www.swebowl.com




Hoppas att det räcker!

Just nu ligger jag 4, det är 12 st som går vidare till final med 4 starter kvar!
.. det måste bara räcka!! kommer sändas på http://www.bowlstream.tv/ nu i helgen!

idag spelade jag min "juniormasters" för första gången, det gick ok men inte mera.. av den tävlingen tar jag med mig mer rutin :)

nu ska jag snart sova, jobba i morgon, och förhoppningsvis final på söndag :)

Oslagbar ;)

Råkade köpa ett nytt klot idag !!  Busigt va :D

https://www.buddiesproshop.com/product.asp?id=4640

Och det råkade vara en Strike boll :)


*pirr i magen*

Du titta på mig ...
... Jag titta på dig
*I smyg*

RSS 2.0